LUV joe

Zaterdagavond, 21.00 uur. Op de achtergrond staat het songfestival heel zacht aan. Het is showbizz deze week wat de klok slaat.

Ik heb niks met die Oost-Europese poppenkast. Het lijkt steeds meer op een extravagante carnavalsoptocht. De van der Kolkjes zitten vol spanning in Macanet en Almere te wachten. Het Hollandse meidengroepje O3GNE treedt op en dat kan best goed uitpakken. De meisjes zitten in hun zakelijke stal. Weet iemand wie die naam heeft verzonnen, OGN3E? Ik hoop niet dat het Bob of Gerard is geweest, want 3XL was toepasselijker geweest. Maar zingen kunnen ze wel! De binnenkomst van het zooitje ongeregeld is al hilarisch. Ik zie een Sultan, een jonge Luciano Pavarotti, The Mask en een puberknulletje. Dat Griekse meisje is trouwens niks mis mee.

Het mooiste showbizz nieuws van de week was natuurlijk de emigratie van Patty Brard. BarbaMama gaat definitief naar Ibiza. Dat eiland kan dus ook van mijn bucketlist af. Het zal je buuf zijn, die Patsy. Ik kijk nog nauwelijks TV, maar als ik zappend haar Prednison-kop in beeld kreeg, drukte ik meteen het rode knopje in, om daarna snel een Rennie tegen opkomend maagzuur te nemen. Wat een ordinaire schreeuwende del is het.

Ooit, eind jaren ’70, maakte Patsy onderdeel uit van LUV. Deze 3 nootloze dames maakte hitsige nummers en kregen vooral faam door hun bijdrage aan de briljante Sjef van Oekelshow, met het nummer Waldolala. (een Poolse MILF met benen tot in haar nek probeert nu op TV wat uit te kramen). Als puistige puber met ontspringend testeron werd ik wel onrustig van LUV. Ook van Patsy. Maar die liefde is helemaal bekoeld. Ooit stak ze open en bloot een slang in haar Barba-derrière, om te ontslakken. Om daarna met een stokje door haar kak te roeren, boven een vergiet. Ik heb lang gedacht dat ik teveel aan een kruidensigaretje had gelurkt, maar laatst zag ik het fragment nog een keer voorbij komen. Hoe ziek ben je als je dat op TV laat zien? Dramaqueen. Trol. Doei.

Maar de looser van de week is natuurlijk Frank Masmeijer. Echt, wat een stumperd. (er zit een Bokito op het scherm!!!!) Na een half mislukte TV-carrière dacht hij een horeca-imperium te kunnen opbouwen. Maar dat is een vak! Toen Masmeijer’s horeca-avontuur mis ging, kwam zijn luxe levensstijl in gevaar. En ging hij in de waspoeder, omdat Antwerpen een ideale invoerhaven is. En toen ging het weer fout, want hij blijkt toch geen fijne neus te hebben voor handel. Misschien wel een doorgesnoven neus, want 467 kilo is een rolcontainertje of 8.

Het gênante is dat hij eerst uitgebreid de kans heeft gekregen om de vermoorde onschuld te spelen. Overal mocht hij opdraven en een real live soap was al in de maak. Ik ben het hardgrondig eens met meester Youp van ’t Hek, dat vooral RTL hét podium is voor menselijk exhibitionisme. Peter Jans Rens, Barbie en ook minder bekende zielenpoten worden bij RTL schaamteloos geëtaleerd, terwijl verplichte opname in de Mesdag-kliniek meer voor de hand ligt. Frankie Masmeijer mag jaren gaan brommen in een Nederlandse lik. Omdat daar plek is, maar België vol zit. Krijgen we hem gewoon terug….

Als je sport ook als vermaak of showbizz ziet, wordt het vandaag een mooie dag. Max rijdt weer snelle rondjes in Catalunya. Ajax en Feijenooit vechten om de titel in een bloedstollende laatste ronde. Ik gun mijn Rotterdamse vrienden wel weer een keer de titel, want dan zijn we misschien een tijdje van die opgefokte, hysterische frustratie af. Mijn cultclupje NEC gaat tevergeefs proberen de nacompetitie te ontlopen. Emmen uit, altijd lastig… (Demy, die Griekse Godin, komt in beeld! In een waterballetshow…)

Maar vandaag is het ook moederdag. Mijn eerste moederloze moederdag. Het gemis heeft definitief zijn naargeestige plek ingenomen. Gisteren, tijdens het opruimen van haar flat, heb ik een paar kleine relikwieën en veel boeken meegenomen en uitgestald in huis. Ook mijn levensgrote wereldkaart, waar Mama al haar reizen met rode pinnen op heeft vastgelegd. Ik denk dat ik daar maar de hele dag naar ga zitten staren, om in gedachten haar levensreis te herbeleven.

Dus, als je de kans hebt, ga vandaag bij je eigen moeder langs. En koester het tastbare moment.

Luv joe Mam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *