Treiterblogger

Ik was even onder gedoken. Doodsbang mijn gezicht ergens te vertonen. Vorig weekend elke dag in een ander restaurant gegeten, om niet op te vallen. Mijn grootste Ray-Ban opgezet, onzichtbaar achter grote bellen Rioja. Angstvallig alle snapchats, FB-tags en Instagram-pics vermeden.

Tuurlijk was ik teleurgesteld dat mijn cluppie thuis van het FC Veendam van Spanje had verloren. Maar het was een soort blessing in disguise. Afgestraft voor hun arrogante gedrag. Eventjes 8 B-spelers opstellen omdat je een drukke maand met veel potjes krijgt. Maar Alaves schrok niet van een vol Camp Nou en stapte als winnaar van het veld. David had Goliath verslagen. Prima les.

De echte reden voor mijn ‘duik’-gedrag? Een telefoontje van Jan Slagter. De baas van Omroep Max. Of ik in de studio wilde komen? Als 50+ equivalent van al die puber-vloggers. Hij noemde mij de bekendste treiterblogger van NL. Of ik in een lulprogramma wilde uitleggen waarom ik dat doe. Hij had al mijn tegenstanders uitgenodigd: Kwalbert Verlinde, Markje Rutten, Geert Wilders, Triest Roelvink. Ik voelde een volksgericht aankomen. Met pek en veren over de Ernemse Korenmarkt, in een boxershort van N.E.C. In mijn Duitse hoerensloep op de A-4 klem tussen de Haagse hooligans. Dan gooien ze vast geen knuffels vanaf het viaduct. Ik vroeg Jan nog of zijn 30 jaar jongere vriendin Lilian Marijnissen het interview niet mondeling wilde doen. Was ze nog nogal goed in, had ik van horen zeggen. ‘Zie je wel, dat bedoel ik nou’, zei een withete Jan. ‘ik ga je kapot maken, let maar op.’ Toen wist ik genoeg. Als de bejaardenclub van NL je ook al op de korrel heeft, is Antartica nog niet ver genoeg. En Duitsland, met zijn verleden, al helemaal niet veilig. Dus was het even stil.

Aanvankelijk was ik boos. Vond dat ik ook heel vaak positieve, onschuldige blogs maakte. Totdat ik die lieve knul Rick Nieman uit zag vallen tegen mijn mattie vlogger Boef. Rickie maakt al 15 jaar als een soort Jomanda vluchtige, flauwe journaals en gaat nu ineens stoer zitten doen. Zulke jongens had je ook in de brugklas. Pas als iedereen er wat van had gezegd, durfde zo’n kwezel ook iets te roepen. Ik heb ergens een keer gelezen dat bij dit soort meelopers één teelbal nooit goed is ingedaald, na de geboorte. En dat daarom het hormoon testeron ook maar voor 50% aanwezig is. Verbaast me niks.

Ik had eigenlijk wel moeten gaan, naar die Slachter-show. Om tegen Markje te zeggen dat hij niet in zo’n show moet gaan zitten met zijn holmaatje Kwalbert. Zich met landsbelangen bezig moet houden. En niet zo pronken met een betere economische situatie. Eigen risico in zorg in 5 jaar tijd bijna verdubbeld. 15% van de mensen stelt daarom zorg uit. Niet in Libië, nee, in Nederland. Had ook graag aan Geertje gevraagd of hij nog iets positiefs bij te dragen heeft. Iets wat realistisch en verbindend is. Zou Geertje op de lagere school gepest zijn door een donkere limbo-hollebolle Gijs? Stond Rickie Nieman toen stiekem in een hoekje te lachen?

Ik heb wel een leuk ideetje voor mijn eerste treitervlog. Met mijn eifoon langs alle grote kantoren van de Blauwe Enveloppen Brigade. In de hal bij einde werkdag, zo rond 13.45 uur, vertellen dat de vertrekregeling niet doorgaat. “1 april, kikker in je bil!”. In plaats van 5000 man hebben zich 7800 dooie dienders aangemeld om vrijwillig te stoppen. Dat snap ik wel, want je durft nooit op een verjaardag te zeggen waar je werkt en zeker niet als ik er ben. Krijgen per man gemiddeld 100.000,= mee, of te wel 2 jaarsalarissen. Best leuk betaald om blauwe enveloppen te likken. Ze willen reorganiseren en meer dingen digitaal gaan doen. Zal eens tijd worden. Ik zit al weer zes maanden op mijn teruggave te wachten. Had hem keurig op tijd digitaal ingeleverd, maar kreeg later toch een postpakket met 148 pagina’s toegestuurd om handmatig in te vullen. Ik woon nl. in Duitsland en dan kunnen ze het niet leuk maar ook niet makkelijker maken.

Eigenlijk is het zinloos om ons druk te maken over deze gasten. Nu zijn het vloggertjes, vroeger voetbalhooligans en daarvoor nog nozems. Gewoon kalm blijven en straffen als ze wat fout doen. Heeft bij mij ook gewerkt. Vroeger.

1-belas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *