Lotte heeft haar dag niet

Al weken struin ik de TV af naar iets leuks.. Alles is goed; leerzaam, onderhoudend, spannend. Zolang het maar geen ‘andermans leed’ programma’s zijn. Ik heb ook als laatste EU-burger geen Netflix, dus serie-binging zit er ook nog niet in. Maar 1 ding weet ik zeker, TV is gedoemd om uit te sterven. Over 4 jaar kijken alleen nog asielzoekers en de Josti-band.

Vrijdag, na een copieuze lunch bij CanRoquet met 6 heerlijke vrienden, ploften wij neer in de oneindig zachte hoekbank bij Gerard en Lenny. We waren bijna in het restaurant gebleven voor het diner, want om 18.30 kwamen we pas van tafel. Spaans lunchen, niks mis mee. Tot ieders verbijstering had ik me vrijwillig opgeofferd als chauffeur. Een zwaar weekend met mijn oude voetbalmaatjes en 3 ochtenden om 04.00 uur op hadden zijn tol geëist. Ik dommelde wat weg tussen de kussens, toen om 20.30 uur Holland got (no)Talent begon…

De jury van deze ‘talentenjacht’ bestaat uit danskabouter Dan, charming Chantal, moeke Angela en relnicht Gordon. Helaas heeft die valse aansteller alleen zijn zangcarrière beëindigd en teistert hij nog een paar keer per week het LED-scherm. Hij klaagde laatst over gebrek aan waardering voor zijn hele oeuvre. Tijdens de militaire keuring vroeger kreeg je dan S5; een gevaar voor de maatschappij, zichzelf en al het legermaterieel.

De acts volgden elkaar in razend tempo op. Een moeder van in de dertig ging met haar 8-jarige dochter paaldansen. Er zijn tijden geweest dat de Raad vd Kinderbescherming dan ingreep en meteen, op het podium, zo’n meisje bij haar infantiele moeder weghaalde. Ik moet zeggen dat de manier waarop deze moeder een paal zonder handjes tussen haar benen klemde respect afdwong. Maar het past beter op het podium van Club Mistral… Een knul die Hazes zong werd hartstochtelijk aangevuurd door zijn kamper-ouders en mocht door naar de volgende ronde. Af en toe kwam er iets leuks voorbij, maar het merendeel was hemeltergend slecht en bagger. Schijnbaar duurt het programma nog een paar weken, want om onduidelijke redenen kreeg niet iedereen 4 rode kruizen. Dan ben je exit, hoe hard je ook moet huilen.

Plotseling verscheen er een introfilmpje van een jongedame. Rond de 30, ingevallen wangen, mislukt permanentje en een geforceerde glimlach. Ze had een kooi bij zich met daarin, volgens haar, een konijn genaamd Lotte. Ik zag een nijlpaard in koeienprint met flaporen, zo groot was het 6-persoons hoofdgerecht. Flappie kon kunstjes, geleerd van Danielle. Die was namelijk officieel konijnentrainer. Ik vroeg aan Lenny of ik het wel goed had verstaan.. Konijnentrainer… Achter de schermen stonden haar man en een vriendin, die zonder lachbui vertelde het konijnenvak geleerd te hebben bij haar vriendin. Ik vind dat je het recht hebt als werkgever om maandags zonder opgave van reden zulke mensen te ontslaan. Als ze een publieke of openbare functie hebben. Niemand neemt anders je bedrijf meer serieus. Of het is onderdeel van je Social Return Statuut. Dat je de meest hopeloze gevallen nog een kans biedt.

De act mislukte falikant. Lotte kon niet voetballen, klimmen, tijgersluipen of hoolahoopen. Deze Vlaamse reus bevroor spreekwoordelijk in het schijnsel van de lampen. Met 4 rode kruizen droop Danielle af naar de coulissen, waar ze lieftallig werd getroost door haar kneus, haar collega flappiecoach en hunk Johnny de Mol. Ze sprak de legendarische woorden: ‘Lotte had haar dag niet’. Vanaf nu zal ik die term regelmatig gaan gebruiken. Als iemand iets totaal zinloos probeert, wordt mijn antwoord: ‘Lotte heeft haar dag niet.’ Je bent gewaarschuwd.

Er volgden nog een bonte verzameling van weirdo’s, loosers en kansarmen. Allemaal opgenaaid door familie en vrienden die hen de hemel in hebben geprezen. Totaal gebrek aan zelfkennis, bescheidenheid en talent. Het programma leek eerder op Showroom, het legendarische NCRV-programma over excentriekelingen, die geen vlieg kwaad deden. De huidige commerciële omroepen exploiteren schaamteloos de domheid van simpele mensen. Deze exhibitionistische schreeuw om aandacht moet je serieus bedwingen. Of verbieden.

Elke gek heeft zijn gebrek en bijpassende hobby. Ik ga nu op mijn Spaanse buitenplee figuurpoepen. Ik ben in het Chinese alfabet bij het woord 兔腿 ;konijnenbout . Best moeilijk. Willen jullie er een foto van???

image

1 thought on “Lotte heeft haar dag niet

  1. Natuurlijk moet ik reageren! Ja, je hebt volkomen gelijk !wat een bagger. Wij hadden inderdaad beter een uurtje kunnen wachten en dan hadden wij een 2e Can Roquet sessie nemen. Maar had jij het dan uitgehouden zonder een extra drankje?. Nu dat je een enkele keer 1oo% alcoholvrij bent zie je helder wat er op Tv gebeurt. Maar wat hebben wij gelachen om zoveel SHIT! DUS eigenlijk best een leuk programma! Alleen word je op het verkeerde been gezet Door de titel van het programma. Groet Gerard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.