KMS

Als een rode draad liep deze week het begrip KMS door de actualiteit. Mijn lezers van het 1e uur weten dan dat ik refereer aan een ernstige, hardnekkige aandoening: het Kleine Mannen Syndroom.

Vooropgesteld, niet elke kabouter heeft er last van. Er zijn ook goedaardige varianten, maar ze komen gewoon minder vaak voor. De hele geschiedenis van de mensheid zit vol met beruchte KMS-ers; Caesar, Napoleon, Stalin, Hitler, Pol Pot. Huidige voorbeelden? Poetin(1m69) en Kim Jung-Un , die Noord-Koreaanse massamoordenaar (1m53!). Eng rijtje om tussen te staan. En de symptomen zijn overduidelijk; geldingsdrang, Rücksichtlosheit, compensatiegedrag, onmenselijkheid, zelfoverschatting. Dat laatste is uiteindelijk ons geluk, want in hun onverzadigbare honger naar macht graven ze hun eigen graf. Maar dan is de schade al niet meer te overzien. Zoals bij de FIFA door Zwitser Blatter(1m61). Die wordt nu opgevolgd door een andere berggeit met de veelzeggende naam Gianni Infantilo. Michael van Praag kreeg tranen in zijn ogen. Zeker van de smeltende boter op zijn hoofd.

Als je goed om je heen kijkt in je werkomgeving, herken je ze meteen. Wees dan zo fair om je collega’s te wijzen op de aanwezigheid van een KMS-er. En houd ze daarna altijd in het vizier en vóór je, want met een mes in je rug loop je niet zo vlug. Ook in het verkeer zie je ze veel. Ik gebruik dan een bekend Spaans handgebaar: met gesloten vuist je pinkvinger buigen en strekken. (Haha, iedereen heeft dat nu even geprobeerd) Het betekent zoiets als: doe niet zo stoer, met je pene pequeño (kleine Willy)! Niemand die het hier snapt, maar ik heb dan lol en minder last van ergernis.

Geschokt heb ik deze week gelezen dat Hitler een enorm geheim met zich droeg. Figuurlijk dan, want hij had last van Hypospadie; een extreem kleine micro-penis. Dat draagt zeker niet zwaar.. Op foto’s lijkt zo’n wormpje eerder op een ontstoken talgkliertje. Hoe zou Eva Braun de eerste keer gereageerd hebben? Het leek me bij Adolf niet het juiste moment voor een vette lachbui. Zou ze hem stiekem in haar dagboeken een bijnaam hebben gegeven; grosser Maul mit kleinen Schwanz? Eva Braun was depressief en suïcidaal, want ze had de verkeerde vent gekozen. Als je dan ook geen regelmatige oestrogeen-eruptie krijgt, is een bezoekje aan de Levensbeëindigings-kliniek niet ver weg… Uiteindelijk was deze über-KMS-er haar noodlot en daarna een Berlijnse bunker haar verlossing.

In Nederland valt het wel mee, behalve wat voetbaldwergen die niemand kwaad doen. Marion had ooit een KMS-er als baas die haar het leven zuur maakte. Die is geëindigd als filiaalchef bij de Media Markt in een rood-zwart bloesje. Eigen schuld, dikke bult. Als ie langer haar directeur was gebleven, had-ie de rest van zijn leven met zijn kin gestuurd …. Ook mijn ouders zijn ooit zwaar de dupe geweest van de Judas-streken van een KMS-er. Het heeft 15 jaar geduurd, maar uiteindelijk heb ik hem ergens pootje kunnen lichten. Dat is weer het voordeel van het GOS: het Grote Olifant Syndroom. Ik vergeet zulke acties nooit en vroeg of laat ben je aan de beurt. Krijg je de rekening gepresenteerd voor je KMS-gedrag. Precies zoals in de Spaanse uitdrukking: “Quien mal intenta, pagará la cuenta”: wie slecht bedoelt, betaalt de rekening. Een mooie variant van boontje komt om zijn loontje.

Het grappige is dat het bij vrouwen precies andersom is. Daar vliegen kleine vrouwen met macht zelden uit de bocht. Kijk maar naar Angela Merkel. En je mag toch hopen dat Hillary Clinton het wint van brulaap Trump. Want tussen Donnie en KMS-er Poetin wordt het vast geen vriendschap. Als Trump (met zijn faillissementen hebben Amerikaanse pensioenfondsen miljarden verloren, durft niemand in de US die aanval op hem aan?) president wordt, is de democratie misschien wel failliet. En mag je je afvragen of algemeen stemrecht wel nut heeft? Zoals bij het referendum over het Associatie-verdrag met Oekraïne? Heeft iemand een idee wat er over gaat? Maar we mogen er wel over stemmen….

Een goedaardige KMS-er heeft mijn week opgefleurd. Arsenal-Messi 0-2. En ik voel de ontluikende lente in de lucht. Het heeft zowaar 4 dagen niet geregend. Sommige vogels zijn al hun ochtendconcert aan het oefenen. Het bootjevaar-seizoen komt er weer aan! Joepie!!!

SHORTGUY

2 reacties op “KMS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *