GOLFPERIKELEN : deel 4 (de doorstart)

Enkele weken geleden kondigde ik aan dat mijn golf carrière misschien al ten einde liep. Ontluisterd als ik was, na een rondje PGA Catalunya met vriendje René. Elke illusie vervlogen na het zien hoe het spelletje werkelijk werd gespeeld. Maar ben toch serieus aan het doorstarten…

Mijn baanpermissie heb ik ondertussen binnen. Zes schamele lesjes in de Hollandse slagregen. En nu mag ik dus officieel meedoen. Niet dat het veel zin heeft. Een dagje op de mooie BonMont baan in Tarragona met Robert en Natasha gelopen. Na drie gaten al op 40 slagen… Gelukkig was ook daar de regen het mooie excuus om te stoppen. Bleef ik tenminste onder PAR. Geen idee wat dat betekent. Toen we bij gat 19 aan de borrel gingen, kwam ik ook beter tot mijn recht.

Maar er gloort hoop aan de golfhorizon. Vrijdag zou ik met vriendje Roy een rondje van 18 gaten lopen, maar hij moest toch aantreden bij zijn Duitse baas. Und Befehl ist Befehl in de Duitse zakenwereld. Marion durfde het wel aan en dus togen wij naar de Wychense Berendonk. Meer bekend om zijn MatriXX feesten, maar er liggen ook een paar groene veldjes waar je mag hakken. Oud-collega Sandra had een mooi prijsje gemaakt. Gelukkig maar, want zo’n rondje kost normaal een retourtje Girona. We kregen een afslagttijd (Tee-Off) toegewezen, 10.21 uur. En dan word ik al opstandig, afslaan op de minuut… Er zouden nog 2 mensen in onze vlucht (Flight?) meelopen. Heb ik niet op gewacht, gewoon om 10.10 uur begonnen. Geen zin om met wildvreemden het rondje te maken. Verplicht leuk praten met pensionados. Hebben de hele week tijd, maar gaan juist op Goede Vrijdag ballen. Ik had ook voor de zekerheid een oude spijkerbroek en fel T-shirt aangetrokken. Blijven ze misschien uit de buurt door het effect van een neon-groene gifkikker.

De eerste 2 gaten zag ik alleen maar water om me heen. En mijn ballen wilden daar allemaal naar toe. Natuurkundige aantrekkingskracht, fysica-wetten waar niets tegen te doen is. En drijven doen ze niet, die witte kogels. Het voorraadje van 10 stuks slonk zienderogen. Maar het was Goede Vrijdag en de herrijzenis bestaat dus echt. Ook op een golfbaan. Marion en haar gifkikker kregen de geest en begonnen lekker te ballen. 1 op 3 slagen ging in de goede richting. Wel af en toe op het verkeerde gat, maar toch. Slechts 1 keer `voor!´ hoeven schreeuwen. Met die kreet waarschuw je andere golfers dat je balletje uit de richting gaat. Klopte ook wel. Ik sloeg vanaf baan 5 bijna iemand voor zijn kanis die op baan 6 stond af te slaan. Zijn vlucht van 4 is toen maar heel snel doorgelopen. Omdat we maar met zijn 2-en waren, liepen we in op 2 echtparen voor ons. De dame met de lelijkste broekrok bleef wel 10 minuten in de struiken zoeken naar haar balletje. Op 150 meter afstand zag ik haar man vloekend uitleggen dat je voor die €1,50 per bal niet de hele golfbaan kon platleggen. Marion keek angstig opzij naar mij en wist het meteen. Nooit zou ze hetzelfde doen, als we samen gingen golfen…..

Met een voldaan gevoel streken we na 9 holes neer op het mooie terras. Glaasje wijn verdiend en lekker broodje erbij. Het broekrok-trutje zat treurig alleen in een hoekje. Haar man en vrinden waren zonder haar verder gegaan. Groot gelijk. Ze had een golftas van het merk Cougar. Waarschijnlijk had ze geen idee wat die term inhoudt. Vast een kadootje van haar man.. Ik kreeg even een ‘Dries Roelvink in gele zwembroek’momentje.

Vanaf volgende week ga ik in Spanje verder met lessen. Bij Marion’s leraartje Gerard die ook zo goed kan zingen en gitaar spelen…. Dat soort caballeros houd ik liever wat dichter in het vizier. Zeker nu Marion binnenkort weer veel weken alleen in Spanje zit. Zij weet nu wat Cougar betekent. Als ik tijdens de Spaanse lessen mijn ‘normale’ gedrag vertoon als iets niet lukt, is de toon gezet. Ben benieuwd hoe Gerard mij in de houding zet, als ik voor de 6e keer het balletje uit de zandduin probeert te rossen.

Één ding snap ik nog niet op de golfbaan. Ze plaatsen overal bordjes met een pijl en de tekst ‘tee’, maar nergens een ober met dienblad en consumpties gezien. Jammer. Gemiste kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *