GOLFPERIKELEN : deel 3 (the end?)

Ben bang dat ik te hard van stapel ben gelopen met mijn golf carrière…. Na weer twee lessen een illusie armer. Ik heb ook een rondje met een semi-prof meegelopen als stokkendrager (caddy). Kwam er al snel achter dat die zandduinen (bunkers) overal in de weg liggen en 5 slagen om bij het vlaggetje te komen best wel een uitdaging is.

Zo liep ik afgelopen maandag naast vriend René een rondje mee op de PGA Catalunya. Dat klinkt als typeaanduiding voor de nieuwe Citroën, maar is de nr. 3 baan van Europa. René heeft afwijking (handicap) 4.3 en dat schijnt best laag te zijn. Zal ik wel afwijking 104,6 (kilo) hebben. Vol bravoure bood ik aan om geen debiele busje te huren, maar lopend met zijn stokken als hulpje te dienen. Bij gat 3 liep ik al als een hijgende Engelse bulldog het boodschappenkarretje achter me aan te sjorren. Deze uitdagende baan heeft meer heuvels dan de Ardennen, meer vijvers dan het Dolfinarium en je kunt er eindeloos zandkastelen bouwen. Ik heb veel geleerd van René over de golfsport, maar vooral dat ik zijn niveau nooit zal evenaren. Man, wat een precisie, concentratie en inzicht.
Voor een normaal kaartje (greenfee) betaal je op deze baan ergens rond de € 150,=. Maar de crisis heeft ook in de golfsport toegeslagen en voor € 70,= mocht hij met zijn stokkendrager een rondje lopen. Tijdens de 5(!) uur die we op de baan waren, ook maar 4 andere golfers tegengekomen. Lekker businessmodel. Alleen al de palmpjes water geven bij gat 4 kost € 100,= per dag. En om de wildzwijnen van de gazonnetjes af te houden, hebben ze het prikkeldraad van Guantanamo Bay overgenomen, voor een prikkie. Hebben ze daar niet meer nodig, want na het waterboarden kan niemand lopend ontsnappen.

Ik heb wel besloten om aan de Olympische Winterspelen 2018 in Zuid-Korea mee te doen, want denk dat ik dan op mijn 55e nog een gouden medaille kan halen bij…..natuurlijk Curling! Qua leeftijd ben je dan op je top en ik heb veel ervaring met huishoudelijk werk sinds ik wat meer thuis ben. Gister aan mijn techniek geschaafd tijdens het dweilen van de keukenvloer en ook bij het stofzuigen mijn voetenspel verbeterd. Bijkomend voordeel van het zijwaarts zuigen is dat je je rug ontlast, dus minder chiropractie-bezoek. Allemaal kansen om goed geprepareerd aan de Nederlandse kwalificatie-wedstrijden te starten. Noteer die datum vast, 13 november 2017, in Slochteren. Aardgasveld is dan al onder de grond verdwenen bij de Grote Aardbeving 2015 en er bovenop een prachtige Curlingarena verrezen. Door Mart Smeets in traditionele Curling-kledij geopend. Is gelukkig zijn laatste kunstje.

Ben ook van plan om een ijzersterk team van vrienden samen te stellen. Vriendje Gerard wil ik graag benoemen als Teamcaptain, Michel als ‘startglijder’, Gosse als ‘finisher’ en Robert Smits als ‘bouncer’. Belangrijke taak, die walnoten van de tegenpartij wegketsen. Ikzelf zal als hoofd-zwabberaar assistentie krijgen van Harry, vanaf links inzetbaar. Mooi groot begeleidingsteam met o.a. Pieternel als mental coach en Bob als ontwrichter van de tegenstanders. Af en toe moet je de grens durven opzoeken.Denk wel dat ik Marion teammanager maak, dan kom ik in ieder geval overal op tijd met het juiste vliegtuig bij de juiste wedstrijd. En die hoef ik natuurlijk niet in te werken, scheelt ook.

Heb nog plek voor een masseur (Maaike?) en een materiaalman, iets voor Roy? Die laatste wil ik graag nu al aanstellen, want als ‘uitvinder’ zal ik de nieuwste technische snufjes toepassen. Ik ga mijn Nailhoover inzetten om de lucht steriel te krijgen, want dan glijdt het ijs beter. De zwabbers krijgen Vegas Towel gekoelde Teflon-zolen. Daarmee kets je de walnoten van de tegenpartij zo richting Noord-Korea.

Misschien piek ik iets te vroeg en komt mijn afvalrace te snel. Maar gelet op de concurrentie kun je met 100 kilo prima voor de medailles gaan. Curling is toch een beetje jeu de boulen op ijs. Heb ook vast een koelbox op schaatsijzers gebouwd om tijdens de wedstrijd de zenuwen weg te drinken. Voor elk walnootje een Bacootje. Hoop wel dat Lex en Maxima dan op de tribune zitten. Ga ik beter van dweilen, van Maxima. 2018, poeh, duurt nog best wel lang. Hopen dat ik in vorm blijf.. Kijk even naar het filmpje voor de voorpret. http://www.youtube.com/watch?v=anl7GAmX8K8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *