Fantoompijn

Het zit erop; de Zomerfeesten in Nijmegen zijn door een recordaantal mensen bezocht. 1,5 miljoen feestvierders en 40.000 lopers dompelen zich onder in het grootste gratis evenement van Nederland. Drie dagen wandelen en zeven dagen feest, een mooie combinatie!

Zelf heb ik me maar een half avondje in het feestgedruis gemengd. En zag vooral veel uitgelaten jonge mensen die gesmacht hebben naar deze über-party. Het centrum barstte uit zijn voegen en iedereen stond heerlijk hutje-mutje tegen elkaar. Ben benieuwd hoeveel nieuwe Corona-gevallen dit gaat opleveren. Ik heb gelukkig geen locaties in de buurt van Nijmegen, maar heb de afgelopen weken al een golf aan nieuwe Corona-gevallen voor de kiezen gehad met ons bedrijf De Groene Artisanen.

Gisteren was er een “grote” demonstratie in onze hoofdstad. Een paar honderd mensen hadden één grote gemene deler: ze waren overal tegen! Tegen vaccineren, tegen het stikstofbeleid, tegen immigratie, tegen de globalisten, tegen de liegende media. Trump is een held, Biden een pedofiel, Rutte moet voor een tribunaal komen. Natuurlijk zijn dan sommige Forum voor Democratie-prominenten er als de kippen bij om het vuurtje op te stoken. Er kwamen ook een paar boeren aanwaaien met trekkers, maar het is lastig om met zo’n ding door de hoofdstad te snorren.

Er schoot mij één ding te binnen toen ik het verslag van de demonstratie las. Hebben zij ook de cijfers gezien van de bijwerkingen van de vaccinaties? Het Lareb, het Nederlandse Bijwerkingencentrum, heeft tot en met mei 2022 (dik 2 jaar na start van Corona) 662 meldingen ontvangen van overlijden na een corona-vaccinatie. Bij een groot deel ligt er een andere oorzaak meer voor de hand. Maar als we alle 662 meldingen afzetten tegen 33,5 miljoen vaccinaties is dat 0,002%. Om de boel een beetje in verhouding te zetten: er gaan jaarlijks 19.000 mensen dood door roken. 300 x hoger dan de (maximale) bijwerkingen van Covid.

Er waren in het begin nogal zware risico’s volgens de anti-vaxxers. Je zou proefkonijn zijn van de Big Pharma, Bill Gates en Soros zaten erachter om ons te domineren, via het vaccin kreeg je een 5G-chip ingeplant. Er was vooral twijfel wat de lange termijn-effecten zouden zijn van vaccineren. Op zich een spijkerhard argument, want lange termijn effecten weet je pas op lange termijn. Misschien is het nog te vroeg om te oordelen, maar het lijkt erop dat ik geen varkensoren ga ontwikkelen de aankomende tijd.

Ik heb wel een paar andere bijwerkingen, die ik  nu met het grootste gemak onder naweeën van Corona schaar. Het meest zichtbare is mijn buikomvang, ruim 4 cm groter dan in februari 2020. Het begon na mijn 1e inenting in mei 2021. Ik reed het testterrein af en voelde meteen een opzwelling ontstaan. Onder de douche de volgende ochtend moest ik voorover bukken om te kijken of mijn belangrijkste lichaamsdeel nog op de oude vertrouwde plek zat, want hij was uit beeld. Het is voor mij altijd een punt van zorg, sinds ik jaren geleden bij een bezoek aan Waterworld in Lloret van de Kamikaze glijbaan af ging en in paniek raakte. De kalebassen van mijn klokkenspel waren door de klap naar binnen geschoten en moesten handmatig terug geduwd worden naar hun vertrouwde positie..

De antistoffen van de 2e  vaccinatie hebben zich demonstratief verzameld in de ‘autoband’ onder mijn kin. Het lijkt daardoor of ik de airbags van mijn Touareg hebben verplaatst naar een permanente positie net boven mijn nek. Het is een bijwerking die ik niet meer kwijt kan raken, tenzij ik 8 weken afgezonderd van de wereld bloesemtheeblaadjes ga kauwen in Bhutan. Misschien kan ik dan een bijlesje nemen bij de minister van National Geluk, de enige met die portefeuille in de wereld.

De andere bijwerkingen (slapeloosheid, stress, winderigheid, het emotionele gedrag van een hysterische poedel, vraatzucht, onredelijkheid, toenemende roekeloosheid) zijn onmiskenbaar het gevolg van de booster, niet voor niets zo genoemd. Deze heb ik in januari dit jaar gekregen en heeft mij regelrecht naar de verdoemenis geholpen.

Als we mijn cynisme over de bijwerkingen even parkeren, blijft de vraag of we alles weten. En vooral, moeten we doorgaan met de beschermende maatregelen? Hoeveel mensen zijn NIET gestorven door het vaccin?

Wie het weet, mag het zeggen. Wees eens eerlijk, welke bijwerkingen heb jij last van?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.