Boos

Is er onder jullie nog iemand die niet boos is of wil protesteren? Die gewoon niet zeurt en accepteert dat er soms onvoorspelbare dingen gebeuren die ons leven beïnvloeden? Die er dan het beste van maakt en vooruit kijkt i.p.v. boos in de achteruitkijkspiegel te loeren?

We kunnen allemaal een clubje oprichten voor iets waar we ontevreden over zijn. Je kunt een actiegroep oprichten omdat de HEMA die witte zakdoek met blauwe bies uit het assortiment heeft gehaald. Of een petitie opzetten voor de terugkeer van spiegelei-conducteur op de stations. Ook de protestgroep ‘Anti-Jorritsma’ maakt veel kans, nu blijkt dat die flut-Floriade een verlies gaat opleveren van € 75 miljoen. Waanzin, dat is € 37.500 per inwoner! Die Annemarie Jorritsma heeft een slagveld aan foute en corrupte beslissingen genomen en staat vrolijk te borrelen op het VVD-congres. Schaam je!

Er zijn 5.500 militante boos-boeren die ons land plat (willen) leggen. Geen groot groepje, maar ze hebben het recht om hun mening te geven. Ik hoorde best domme dingen de afgelopen dagen uit de mond van deze boos-boeren, maar dat is okay. Hun werk is koeien melken, varkens fokken, kippen voeren, stront uit stallen spuiten. Dan heb je niks aan HBO Welzijnsdenken, Communicatie of Internationaal recht. Als dat het enige is wat je kunt of leuk vindt, mag je dat verdedigen.

Maar wel binnen de grenzen van onze wet. Ik word chagrijnig als ik sommige politici hoort zeggen dat ze het niet goedkeuren, maar wel snappen. Wat een miezerige populist ben je dan. Type Donald Trump. Als onze leiders/politici niet meer het verschil weten tussen goed en kwaad, is het kwaad al geschied. Om een paar stemmetjes te winnen of aan de macht blijven, verlies je normen en waarden. Geen wonder dat het vertrouwen in de politiek afneemt.

Één ding is wel jammer. Morgen wilde de boos-boeren Schiphol platleggen. Ik dacht dat dat allang gebeurd was, gezien de puinhoop daar. Maar nu wordt ineens het leger erbij gehaald om te voorkomen dat onze ‘Nationale Trots’ open blijft. Houd toch eens op, sluit die hut gewoon, stop met lobbyen voor een terminaal zieke geldverbrandings-circus. Weg met die krampachtige reanimatie-reflex.

Alle media berichtte deze week dat de KLM, hoofdbewoner van het pauperparadijs Schiphol, de extra Corona-lening van € 740 miljoen had terug betaald. Petje af, chapeau, knap hoor, goed zeg. Waarom niet erbij vermelden dat ze gewoon veel te veel als lening hadden gevraagd en gekregen, nl. 3,4 miljard? Dan hebben we het niet over de 1,7 miljard totale NOW steun, die ze hebben ontvangen en niet hoeven terug te betalen. Ondanks dat ze 5000 medewerkers hebben ontslagen.

Ik hoor jullie denken; ‘Frank denk aan je bloeddruk.’ Maar het hele NOW-steun pakket is voor veel MKB-bedrijven die zich aan de afspraken hielden (geen medewerkers ontslaan, loon doorbetalen etc.) dramatisch uitgepakt, zeker als je aan het groeien was. Met De Groene Artisanen krijgen we uiteindelijk 24% van de totale schade in NOW 1 uitbetaald. Daarvoor moesten we wel nog eens weken ploeteren, samen met een dure accountant, om zelfs dat % overeind te houden. We zijn achteraf blij dat we NOW 3,4,5, en 6 hebben laten schieten. Het levert niks op en kost alleen maar tijd en energie .

Misschien begin ik wel een Ryanair-klaagclubje, omdat ik al twee keer achter elkaar op het verkeerde vliegveld ben geland en dan pas om 4.30 uur ’s morgens met de bus op Weeze werd gedropt. Het is natuurlijk puur egoïstisch gedrag en eigen belang, maar dat zijn al die boos-groepjes toch? Ikke, ikke en de rest kan stikken (zonder stof). In een samenleving kun je niet iedereen tevreden houden, maar sinds Corona gaat het minderheidsgroepen alleen maar om hun mening, die ze bereid zijn agressief op te leggen aan de stille meerderheid.

Ik kan ook de Gamma in Boxmeer bezetten. Omdat de gietvloer bij de ingang te glad is. Dat is extra lastig als het handvat van een mayonaise-emmer met daarin 731 muntjes afbreekt. En je dan één voor één deze muntjes met je duim en wijsvinger van de vloer moet halen, op je knieën. Terwijl elke boerse bezoeker van de Gamma commentaar geeft…. Ik was niet boos, wel verdrietig. En nee. Dat is niet grappig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.