Rare snuiters

Het was een teleurstellende week met zwaar nieuws. Onder aanvoering van zuipschuit Remkes gaan dezelfde partijen die zichzelf de afgelopen jaren een brevet van onvermogen hebben gegeven, toch kijken of ze er niet 4 jaartjes bij kunnen plakken. Zouden we de term voltooid leven misschien ook iets breder kunnen toepassen, bijvoorbeeld bij aan het pluche plakkende politici?

Op de weg is het een puinhoop. Welk minkukel verzint het om in de drukste automaand van het jaar achterstallig onderhoud aan de A-12 richting Den Haag te gaan uitvoeren? 17 Corona-maanden de tijd gehad en nu iedereen weer in de toet-toet stapt, leggen we het land plat. 2 filerecords in één week. Ik hoorde een hotemoot van Rijkswaterstaat  op radio1 uitleggen waarom het niet anders kon, maar hij moest er zelf van stotteren. Zelden zulke slechte excuses gehoord. Flapdrol. Heeft zeker een gratis OV-kaart.

Maar verscholen achter deze muur van onkunde waren er deze week ook een paar hilarische voorvallen, die mijn humeur uit de diepvries trokken. Zo was er in Turkije een grootscheepse zoektocht naar een verdwenen dronken man. Urenlang werd er in bossen met man en macht gezocht. Gevreesd werd voor zijn leven, omdat het ’s nachts nogal afkoelt in de regio. Ook Mutlu hielp mee en riep constant hard de naam van de gezochte man. Totdat hij in de gaten kreeg dat hij zijn eigen naam stond te schreeuwen. Hij was daarna vooral bang om de reactie van zijn vrouw. Wat een held en wat een heerlijke dronken tor!

Mutlu heeft een bloedbroeder die in Litouwen woont. Die was een tijdje van de alcohol af en dat beviel niet zo goed. Daarom begin hij uit verveling metalen dingetjes in te slikken. Schroeven, spijkers, boutjes, dat werk. Er is meer dan een kilo ijzer operatief uit de maag van deze ijzervreter verwijderd. Ik kan me vergissen, maar denk toch dat een flesje vodka op zijn tijd beter is voor je maagwand dan een partijtje spijkers van 10 cm.

Oktober is ook de maand die wordt gebruikt om rokers proberen te laten stoppen. Er doen dan BN-ers aan mee om stoptober te promoten. Vrijdagmorgen liet de 71-jarige Patricia Paay weten dat ze al jaren stiekem rookte, maar er nu toch graag definitief mee wilde kappen. Het radio-interview ontaardde een beetje, want er werd haar gevraagd wat ze vond van het idee om maandverband en tampons gratis te laten verspreiden. De hele studio viel 10 seconden stil, toen ze zei:  “dat mogen ze dan ook met de Tena-ladies doen.” En daarna moest ze zelf het hardst van allemaal lachen. Zelfspot, daar word je een beter mens van.

Er kwamen ook een paar Corona-critici in het nauw deze week. Koekwouzen is eigenlijk een passender woord voor de Lange Fransen, Brian Roys en Douwe Bobs van deze wereld. Lange Frans, de opperwap van het eerste uur met onnavolgbare complottheorieën, was toch maar even gaan beunen in een feesttent waar de QR codes werden gecontroleerd bij binnenkomst. Al zijn #ikdoenietmeermee-fans gingen uit hun plaat en beschuldigen hun Fransie van hypocriet gedrag. Zijn reactie: “mensen moeten niet zo zeuren, er moet gewoon brood op de plank komen.”

Maar Brian Roy, ooit de stilistische linksbuiten van Ajax en het Nederlands Elftal, spant de kroon. Hij is deze week veroordeeld voor een tweet waarin hij zei dat Mark Rutte een ‘headshot’ ging krijgen. Omdat ‘Mark medeverantwoordelijk is voor de kinderhandel en het meewerken aan het terugdringen van de wereldbevolking naar 5 miljoen (..) mensen’. Best pittig statement, maar met een taakstrafje van 80 uur en voorwaardelijk celstraf kwam hij er goed van af. Hij had niet de moeite genomen om bij de rechter te verschijnen en ook geen advocaat gestuurd. Na afloop twitterde Brian: “Mark kan die hele taakstraf in ze naat douwe.” Het is misschien triest, maar ik lag helemaal in een deuk: wat een mafklapper.

Vooral dronkenmans-stommiteiten draag ik een warm hart toe. Ik ben weleens in een andere stad wakker geworden omdat ik met mijn dronken kop in de toevallig niet afgesloten achterbak van de verkeerde  auto in slaap ben gevallen. Shit happens. Vertel mij eens: wat is jouw meest domme actie ooit als gevolg van alcohol? Ik zal discreet zijn en het niet doorvertellen. Echt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.