Elena, Mona en Sarah

Zo, na alle ‘grote’ verhalen van de afgelopen weken, wordt het vandaag tijd voor de normale, kleine dingen. Leuke en grappige voorvallen, Monatoetjes die ontslagen worden, het neusschotje van Dreetje Hazes en zijn barbiepop, dat werk. Klein bier heet dat.

We beginnen met een vreemd bericht. Op woensdag 15 september jl. is op tragische wijze de 7-jarige Elena overleden in Emmen. Wie? Elena, een vrouwtjes neushoorn in het Noorder Dierenpark Emmen, dat tegenwoordig met een fancy woord Wildlands Emmen heet. Ze woonde er al een tijdje samen met haar zus, relaxed tussen de impala’s en giraffen. Maar zonder mannetjes geen nageslacht, dus werd macho Limpopo (what’s in a name..) gehaald om de meisjes zwanger te maken. Geen idee hoe dat werkt in de dierenwereld, maar ik ken weinig succesvolle, gedeelde relaties tussen twee zussen en één man in onze wereld…. Ik moet meteen aan vuurspuwende vulkanen denken.

Na een paar weekjes gesnuffel achter tralies mocht het triootje dan eindelijk naar buiten. Limpopo stond al jaren droog, dus had snode plannen om ze allebei te nemen. Strak van de testeron rende hij eerst achter Elena aan, maar na een vermoeiend achtervolgingskwartiertje had ie nog niks te pakken. Elena was total loss, gleed uit en kwam op haar zij in een ondiepe poel terecht waar een muis nog uit klautert. Terwijl Limpopo op de rand stond te kijken of dit het nu was, verdronk Elena. De met een shovel toegesnelde Wildlands-verzorgers kwamen te laat om de 2000 kilo uit het plasje water te halen..

Waarom zijn hier over geen kamervragen gesteld? Wat heeft demissionair minister Schouten van Landbouw gedaan om dit te voorkomen? Is Limpopo wel vooraf onderzocht in het Pieter Baan Centrum? En wat is de rol van die staatssecretaris van Economische Zaken die nu ontslagen is: Mona Keizer, bijnaam de Giraffe uit Volendam? Die van de blunders met de energierekening, de enge uitvoering van de Corona noodhulp, het wegduiken rondom het akkefietje met Omzigt. Het kan toch niet zo zijn dat ze nu ontslagen is omdat ze als enige in het kneuzenclubje van Rutte durft te zeggen wat een puinhoop alle maatregelen zijn? Heeft zij als moeder van 5 kinderen Limpopo iets beloofd wat ze (weer) niet waar kan maken? Ik zeg: parlementaire enquête!

Maar hoe moet het nu verder in het wilde land? Vindt het zusje van Elena dat Limpopo toch een lekkere hunk is en een 2e kans verdient? Laten ze dan eerst al het water weglopen van die nep-savanne? Is Limpopo’s libido niet blijvend beschadigd? Is het niet beter dat hij eerst gaat droog oefenen op een opgezette koe? Hoe groot is eigenlijk de pielemuis van een 2000 kilo wegende neushoorn? Kunnen we niet beter kunstmatig Elena’s zusje insemineren om risico’s te beperken? Kan Mona daar misschien bij helpen als ze toch even niets om/in handen heeft?

Van een falende mannetjes neushoorn naar Dreetje Hazes jr. is natuurlijk maar een ieniemienie bruggetje. Als iemand nog dacht dat zijn gedrag de afgelopen jaren niet werd veroorzaakt door extreem gesnuif, dan raad ik ook diegene een intake sessie bij het Pieter Baan Centrum aan. Er is geen knul in Nederland die zo onnatuurlijk is opgegroeid als deze kwibus. Je moeder is op haar 15e door je vader ontmaagd, toen ze aan het ‘oppassen’ was. Je vader, een weergaloze volkszanger, is in je hele jeugd nooit één dag nuchter geweest. Gemiddeld 30 blikjes Hinniken per dag weggetikt.

Je meest traumatische levenservaring, de dood van je vader, is toen (en alle jaren daarna) uitgemolken als een credit card zonder limiet. Ik heb vooral medelijden. Want de zoon van Dreetje jr. komt misschien wel in dezelfde neerwaartse spiraal terecht, omdat hij geen normaal vaderbeeld krijgt. What comes around, goes around. Wat doet het met je als kind als je vader elke paar maanden met een nieuwe vlam komt aanzetten, waar hij ook volop mee in de social media verschijnt. Ik ken die Sarah van Zoellippen niet, maar het lijkt me ook geen blijvertje. Misschien heeft ze nog een zus…

Dit weekend krijgen we weer een beetje vrijheid terug. Laten we weer gaan genieten van de dingen die kunnen en mogen. Make love, not war. Wees geen Limpopo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *