:“Houston, we have another problem”

Voor een beetje aandacht kan het geen kwaad om in een column te melden dat je het Corona-virus te pakken hebt. Een warme deken van medeleven, belangstelling en nieuwsgierigheid rolde over ons heen de afgelopen week. Vanaf gisteren zijn we bijna helemaal hersteld, mogen we ook weer uit quarantaine en moeten we alleen nog van de vermoeidheid af. Dat laatste blijkt wat langer te blijven hangen, dus het excuus om als Al Bundy op de bank te blijven hangen is (eindelijk) gevonden.

Natuurlijk stond bijna de hele week in het teken van de Amerikaanse verkiezingen. Als je veel thuis bent, in de namiddag uitgeblust op de bank beland, kun je al zappend uren bezig zijn met CNN, Fox News en NBC. En dan blijf je je verbazen over dat ongelooflijke circus. Het blijft vooral bizar om de interviews met de All American People te horen: het gaat echt om meningen die wij in Nederland alleen van de Gele Hesjes kennen: dictatuur van de overheid, communistische dreiging van Biden, fraude, complot, pedo-netwerk, enz. enz. Er zijn heel veel wappies in the USA.

Gistermiddag werd dan eindelijk de call gemaakt dat Biden de winnaar is. En natuurlijk was het niet te verwachten dat Trump zou doen wat 45 presidenten vóór hem wel hebben gedaan: de winnaar feliciteren. Donnie is boos, ging een potje golfen en laat een peloton advocaten allerlei rechtszaken voorbereiden die door zijn eigen staf als kansloos worden beschouwd. Want hoe je het ook bekijkt en hoe close alles ook bij elkaar zit; er is nauwelijks gefraudeerd en nooit genoeg om de uitslag te veranderen. Het is exit Trump, alleen de vraag is of hij eruit wordt gedragen of zelf vertrekt.

Ik ben razend nieuwsgierig hoe het dan verder gaat met Donnie en zal mijn fantasieën met jullie delen.

20 Januari 2021: Biden wordt geïnaugureerd, Trump staat te golfen in Mar Lago. Alle rechtszaken zijn op niets uitgelopen, maar de diehard Trump fans blijven demonstreren tegen “The Great Fraud”, met wapengekletter en aanvallen op de politie. Biden roept op tot rust, Trump twittert samen met zijn zoon dat het gevecht pas net is begonnen. En zegt tegen zijn Proud Boys: stand-by for orders.

1 maart 2021: The Supreme Court verklaart na meerdere aanslagen the Proud Boys tot een terroristische organisatie en het leger begint met ontwapenen. Ondertussen is Melanie al maanden zoek. Niet meer gezien in New York en ook niet Mar Lago. Geruchten gaan dat ze wil scheiden.

1 juli 2021: CNN laat een video zien waarin Melanie op Jamaica wordt ‘genomen’ door de kleinzoon van Bob Marley, met een joint in haar hand. Na een paar dagen komt Rudy Giuliani, de ouwe trouwe privé-advocaat, met een scheidingsverzoek van Melanie. Voor elk jaar slecht huwelijk zonder seks vraagt ze € 100 miljoen. Een snelle rekensom komt uit op meer dan € 1,5 miljard.

1 oktober 2021: Der Deutsche Bank en de Sovjet-Bank trekken alle leningen aan Donald Trump in, na een vrije val in waarde van al zijn onroerend goed. Jeff Bezos doet een proforma bod om Trump een oor aan te naaien en krijgt alles in handen. Donald vertrekt naar Schotland, want het Supreme Court heeft alle lopende rechtzaken tegen Trump rechtsgeldig verklaart. De FBI zendt een arrestatiebevel uit. Trump vlucht naar de Filipijnen met een vlucht van low cost carrier Air Asia.

1 januari 2023: de Republikeinse Partij stelt Ivana Trump voor als nieuwe president-kandidaat. Binnen 24 uur laat Fox News een poll zien dat nog maar 10% van de Amerikanen op the Republicans willen stemmen. Ivana haakt meteen af, Donald twittert woest vanuit de Filipijnen over een haatcampagne. Melanie heeft haar oude beroep weer opgepakt en verdient goud met haar website MILFS in Jamaica.

1 juni 2023: Barack Obama bedenkt de campagne #bringhimhome en vraagt Joe Biden om gratie te verlenen aan de bij verstek veroordeelde Trump. Hij wordt opgehaald met the Airforce One en landt op JFK airport. De hele wereld kijkt gespannen toe. In een versleten vieze jogging broek komt Trump de trap af. Zijn hoodie waait af. Hij is kaal. Hij huilt en valt in de armen van Obama. Zijn familie en oude vrienden zijn in geen velden of wegen te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.