Honderd Plus

Wees gerust, het is geen toekomstprojectie. Het gaat niet om mijn leeftijd. Laatst wel een keer stiekem “Mijn Echte Leeftijd” gedaan. Zag dat iedereen dat pontificaal op FB zet. Schijnbaar heb ik ergens een gat in mijn levensverwachting geslagen, want ik zat al in het 4e kwart. Misschien mijn motto Praede Diem (Plunder de Dag) iets te stevig uitgevoerd…
Ik heb mijn columnisten-ATV vorige week benut om mijn oude stukjes eens terug te lezen. Veel zuurprumerij. Verbaasd dat er nog zoveel mensen meelezen.. Als ik de aller slechtste columns weglaat, houd ik er nog ruim 100 over. Vooral over reizen, het verkeer, politiek, mannetjesgedrag en enge BN-ers. Het gekke is dat het schrijven van het zondagse stukkie mij oplucht. En ook het enige is, waar ik ijzeren discipline voor op kan brengen. Binnenkort toch maar eens een boekje maken met de 50 minst zure. En een website, waar ze terug te vinden zijn. Jullie zijn voorlopig nog niet van me af.

Op het mannetjes-front waren het weer drukke weken. Bv. de knoeperharde Roetsj van Winterkorn, de topman van de VW-apenrots. Hij was jarenlang het voorbeeld van arrogant macho-gedrag en in die cultuur is cijfertjes-sjoemelen heel normaal. Alles voor de aandelenkoers. En duurzaamheid alleen als sticker op de achterklep. If you can’t make it, fake it! Typisch verkopersgedrag. Of zoals mijn vriendje Bob ooit tegen mij zei, toen hij mijn salestekst las : ‘Als lullen pudding is, ben jij Dr. Oetker.’ Herr Winterkorn kan binnenkort met Blatter gaan klaverjassen. Auf Wienerschnitzel! Ik zag in april deze donkere VW-wolk al hangen. Door de zwarte pluimen leek mijn Touareg steeds meer op een oude kolentrein. Snel naar Polen afgevoerd. Mijn Jeep Grote Indiaan is natuurlijk veel milieuvriendelijker….
.
Ook vreselijk boos geworden op Wynand van de Ven. Deze oetlul was tot voor kort Hoogleraar Ziektekostenverzekeringen. In zijn afscheidsspeech nog twee hufterige ideeën geopperd: 10€ betalen voor elk huisartsenbezoek en 50€ voor elke doorverwijzing naar een specialist. En daarna is hij heel hard weggelopen, de schijthaas. Als een jochie dat belletje trekt en dan 5 straten verder nog blijft rennen. Maar deze Wynand heeft geen woord gerept over de 1,4 miljard€ winst van de ziektekostenverzekeringen in 2014. Waarvan maar 20% gebruikt wordt om de premie omlaag te brengen. Hoogleraar Ziektekostenverzekeringen, tsss. Dan ben ik Hoogleraar APA (Apen-Rots-Analyse). Aan de recalcitrante en tegendraadse Universidad de Coños.

Wedden dat Wynandje een paar mooie commissariaatjes over houdt aan zijn asociale proefballonnetjes? Net zoals Minister Edith Schippers, die het een goed idee vond. Wij hadden vroeger thuis een Cocker Spaniël die Edith heette. Een niet te vertrouwen vals kreng. Liep altijd de andere honden in het park uit te dagen om dan naar huis te sprinten. Daar namen onze twee afgerichte Rottweilers dan het karwei over…. Da’s precies het gedrag van deze minister. Hard keffen en dan angstig schuilen. Tussen de benen van de machtige Ziektekosten-Reuzen.

Gister was het in die Heimat ‘Tag des Deutsche Einheit.’ Dan vieren ze dat ze weer een groot Rijk zijn, sinds de val van de Berlijnse Muur. Deze feestdag betekent ook, naar goed Duits gebruik, dat alle winkels dicht zijn. Vanuit mijn keukenraam zag ik honderden Nederlanders verdwaasd rondjes rijden op de verlaten parkeerplaatsen van de Penny, Aldi, Rewe en DM-markt. Hun hele dagindeling naar de Scheisse. Toen ik leenhond Bikkel uitliet, hoorde ik een Nimweegse troela tegen een stadgenote zeggen: ‘Nou, dan rijè we maor deur noar Kleef.’ Alsof het 10 km verderop geen feestdag is… Zoveel domheid kan mijn hele dag opvrolijken. Het liefst rijd ik er dan achteraan, om te horen welke conclusie ze in Kleve trekken: ‘Godnondejuu, hier ook alles dicht!’

In sombere tijden is humor eigenlijk broodnodig. En werkt lachen gewoon bevrijdend. Ook als je zelf tegen het paaltje op je eigen oprit rijdt. Dat er al 10 jaar staat. Daar kan ik echt om schaterlachen. Tot afgrijzen van mijn glurende Duitse overburen. We weten allemaal dat Duitsers minder gevoel voor humor hebben. Behalve de cabaretier Bernd Schröder. Die begon ooit zijn show in een Bejaardentehuis met de zin: Sind wir Alle da?’’ En na het volmondige ‘JA’ vanuit de zaal antwoordde met : ‘Aber nicht mehr lange!’ Alle bejaarden in een deuk! Zo wil ik ook 100+ worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *