Nachbar Hermann

Wij kennen allemaal wel een Herman. Bv. fijnbesnaarde Herman van Veen ( mooi liedje voor mijn dochter geschreven, dank!) , geniale Herman Brusselmans ( van de vele boeken en de bizarre film De Helaasheid der Dingen) en koele Herman Kuiphof ( zijn wij voetballiefhebbers mee opgegroeid). 

Ik ken er één, die jullie niet willen kennen; Nachbar Hermannnn. 
Het is al fout gegaan toen wij in DLD kwamen wonen. Tijdens één van de eerste klusweekenden was ik op zondag nog aan het rossen en klonken er ineens brulgeluiden achter de heg “”SONNTAG RUHETAG! “ En daar kwam het rood aangelopen hoofd van een fatsige Duitse 30-er tevoorschijn. 
Hij koos meteen voor de harde lijn en die is niet meer uit ons “buurmanschap” verdwenen. 

Het is ook nooit meer goed gekomen. In 2003 stond hij schuimbekkend aan de deur bij Marion dat mijn dochters ( toen 8 en 5) en nichtjes Jaimy en Jeanna (ook 8 en 6) het logo-schildje hadden gejat van zijn BMW 525csidte (in 1 keer zijn erfenis erdoor gejast). HAHAHA ! Ik was in 3HAVO klasse-kampioen schildjes ( 225 punten, met o.a. een Jaguar van 50 punten) , maar meisjes van 5,6 en 8? Toen ik thuis was heb ik met de 4 meisjes aangebeld en hem rustig uitgelegd (.) dat bij de volgende valse beschuldiging zijn BMW in de fik zou vliegen. 

Hij heeft de gemeente-ambtenaar (werkt zelf bij de plantsoenendienst) een keer op ons dak gestuurd omdat wij groen-afval over de schutting hadden gegooid (klopt, want ze doen al 14 jaar niks aan hun tuin en het onkruid krijgen ze dan terug) en hij blokkeert de auto van Marion met zijn tractor om haar er maar niet door te laten (in zijn gele hesje) en kort geleden belde hij de brandweer omdat ik een vuurkorfje aan had (zie fotoreportage op FB). Hij zit zelf bij de vrijwillige brandweer (kun je nl. je eigen fikkies blussen…), maar belt dan naar Hauptburo Kleve, zodat zijn dorpsvrienden niet uit bed hoeven. 

Ik weet zeker dat zijn vader, toen die op latere leeftijd toch nog een zoon kreeg, met weemoed terug dacht aan zijn vroegere helden met dezelfde voornaam : Goering en Goebbels…. En zo is mein Hermannn geworden wat hij is; product van zijn opvoeding met een schoenmaat-IQ. De gluiperd duikt altijd weg als hij ons ziet terwijl hij zijn Duitse Herder (naam? Adolf?) laat pissen op het binnenplaatsje dat grenst aan onze keuken.

Ik hoop dat wij ons huis hebben verkocht voordat het een keer echt uit de hand escaleert, want heb best zin om mijn al afgeschreven Touareg een keer a la Anne Roos achterwaarts te parkeren op zijn BMW en dan trots het verwoeste schildje aan hem te geven. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.