Door de knieën

 

Geachte meneer van Gaal,

Sorry. Mijn excuses. Het spijt me. Ik zat ernaast. Aan Uw geniale hand heeft ons Oranje beter gepresteerd dan iedereen had verwacht. Behalve U geloofde niemand dat we ver zouden komen. Ook de spelers niet. Maar als een ware demagoog, een soort Rasputin, perste U uit een matige selectie het maximaal haalbare. En dat is knap. Vandaar deze knieval. Voor Uw gouden pik. Eerlijk is eerlijk, ik hoopte dat U flink op de snufferd zou gaan. Uw arrogantie nog een keer afgestraft. Zodat U misschien een ietsepietsie nederiger in het leven zou komen te staan. Dat gaat nu niet meer gebeuren, vrees ik.

Uw keus voor bv. Jaspertje Cilissen was verrassend. Tuurlijk keept het knulletje leuk bij Ajakkies, maar 3 jaar geleden fietste hij nog van de Groesbeekse heuvelen naar de Eendracht. Dat is het trainingscomplex van NEC, maar wordt al een tijdje nauwelijks gebruikt…. Het hele meidenteam van Marloes vindt Jaspertje een lekker ding. Zijn flaporen en slungeligheid tegenwoordig een pré? Als ik U was, zou ik Jaspertje maar een dikke knuffel geven. In de 1e helft tegen Spanje hield hij die bal in de korte hoek van David Silva er knap uit. Het toernooi had er heel anders uit gezien. Waren we met 4 of 5-0 afgedroogd ipv glorieus winnen met 5-1. Maar het Spaanse elftal is net als mijn cluppie FCB toe aan een reset, dus deze eerste overwinning zei mij nog niet veel.

We wonnen wel van Chili en die kangaroos, maar echt geweldig was het niet, toch? Mag ik dat zeggen van U of wordt U dan boos en ben ik een beetje dom? Met een on-Nederlandse vechtlust pakten we ook die drugsdealende jankers uit Mexico. Nu was KJ Hunt weer de mega-gemotiveerde wissel, die het verschil maakte. De weg naar de finale lag ineens open, want Costa Rica zou een makkie worden. U wist wel beter, maar wij Hollandse stervelingen rekenden ons alweer te snel rijk. Dus toverden U, na het eindeloos missen van kansen in de reguliere speeltijd, weer een konijn uit de briljante Hoge Hoed. Knulletje Jasper werd vervangen voor Krulletje Bluffer. In het normale leven zou dat een asociale en demotiverende actie zijn. Maak je iemand mee kapot voor de rest van zijn carrière. U komt er mee weg, want de winnaar heeft gelijk, toch?

Waarom het daarna tegen het arrogantste volk van Zuid-Amerika niet lukte, weet ik nog steeds niet. Bent U er al achter? Voor mijn gevoel liepen we doelloos en angstig rond. RvP niet gezien, Sneijder matig. Mascherano verrekte zelfs zijn anus om Robben af te stoppen. Dan wil je wel heel graag winnen. Of heb je misschien al een ietwat ruimere uitgang door bepaalde handelingen. Ineens bleek Jaspertje toch 1e keus als penalty-keeper. Vlaar, mijn held van dit WK, miste en kabouter Wesley ook. Lagen we er toch uit, tegen die luizenploeg met een wandelende Messi. Weet u waarom Argentijnen altijd lachen als het flitst bij onweer? Omdat ze denken dat God dan een foto van ze maakt.

Gisteravond hebben wij wel leuk gevoetbald tegen één van de matigste teams van dit WK. Het is raar om te zien hoe een groot voetballand ineens allemaal houterige Klazen en (om)vallende sterren in het veld heeft staan. Zo’n Hulk is toch gewoon een anabole sportschool-mannetje van 1m60? En een Braziliaanse spits die Fred heet, dat kan toch niet. Veel te Nederlandse naam, denk maar aan Fred Oster en Fred Teeven. En dan zo’n Dik Trom als keeper. Ik hoop van harte dat die kwallebal van een coach nooit meer in Brasil durft te komen. Irritante onsportieve druktemaker. Die heeft U gisteren toch maar mooi een lesje geleerd!

Dus meneer van Gaal, dank voor een paar heerlijke weken. Het was niet altijd mooi om te zien, maar wel indrukwekkend, haast on-Nederlands. En U heeft 2 fijne records voor Uw persoonlijke lijstje: 1) niet verloren op een WK en 2) alle 23 spelers gebruikt. Succes ook in Manchester. Ik vind het wel fijn dat U even uit beeld bent. Het was genoeg zo. En nou maar hopen dat Duitsland wint. Of zou Messi toch met één actie?…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *