Trouwen

Sorry, weer te laat. Goede reden overigens, maar daar heb je niet veel aan als je ochtend-stoelgang wordt tegengehouden. Ik zag zojuist een appje hoelang het nog ging duren….

Soms schrijf ik mijn stukjes op zaterdagavond, maar meestal pas zondagmorgens. Ik heb dan wel de hoofdlijnen in gedachten, maar schrijf graag uit de losse pols. Het voordeel van deze hobby is dat niemand me er toe kan verplichten. Ik ken genoeg vrienden die de column consequent overslaan, omdat ze het ruk vinden. Snap ik, no hard feelings. Voor mij is het een soort van therapie: ik ruim elke zondagmorgen mijn bovenkamer op en kan dan met een schone lei de nieuwe week in.

Dat is deze week extra hard nodig. Als een uitgebluste kalkoen strompel ik naar de kerst. Wel goed vetgemest, dat wel. Het kerstdiner dat ik gisteravond kookte voor mijn familie was ook bepaald niet lowcal. Gelukkig houden we allemaal van smikkelen. De 6-gangen werden door alle 13 (zussen, schoonmoeders, dochters, schoonzoon, neven en nichten) vakkundig vermorzeld. Ook de eerste kerst zonder mijn moeder, ze was voelbaar niet aanwezig.

Mijn geluksmomentje deze week kwam uit een onverwachte hoek. Bij gebrek aan Champions League voetbal en strijkwas, mocht Marion woensdagavond de TV-programma’s bepalen en daar was ze maar wat blij mee. Anders had ik echt niet, mailend op de bank, meegekeken naar die dooie doos Chantal Janzen. Quasi vrolijk en zwaar fakend blijft zij overal slapen. Bij mij zou ze niet verder dan het tuinhuisje komen, want dat nepgedrag zit zwaar in mijn irritatie-zone.

Het is waarschijnlijk een succesvol format, want heel Bekend Nederland heeft ze al afgewerkt. Anders kom je niet bij Kwalbert Verlinde en Henk Woestbroek uit. Die Kwalbert woonde overigens in het zelfde flatje als Minnie Mouse Vanessa. Ik denk dat Duckface de inrichting bij vriendje Kwalbert heeft gedaan, want zelden zo’n afstotelijke protsbende bij elkaar gezien. Out of Africa, 3-Hoog in Amsterdam.

Daarna kwam de apotheose. Eindelijk zou bekend worden met wie relnicht Gordon zou gaan trouwen. De afgelopen zeven weken heb ik thuis keihard de veto-kaart getrokken. Ik wil niet meegeteld worden bij de kijkcijfers. Al is het maar één stem, Gordon Ghekko moet van de buis. Ik was dolblij toen hij aankondigde nooit meer zingend op te treden, maar heb te vroeg gejuicht. Al zijn beschikbare tijd stopt hij nu in het verder afbreken van traditionele TV. Ik denk dat Netflix zijn salaris betaald, want zij krijgen 10.000 abonnées per week erbij als deze griezel op de buis is.

En na die eindeloze serie tenenkrommende uitzendingen met chloorbek Joling was er nu een nieuw format. Op TV op zoek naar een echtgenoot. Je zou verwachten dat iedere weldenkende man daar niet aan mee wenst te doen. En dat klopte. De kandidaten waren treurige gelukszoekers, aandachtsgeile golddiggers of mislukte muurbloempjes. En niemand had een goede platonische vriend of wijze broer. Want die hadden namelijk voorkomen dat je je aanmeldde voor deze fakeshow. Ik ben oprecht verbaasd dat het legaal is om mensen zo voor lul te zetten op TV. De stichting Correlatie zou een rechtstreekse doorverwijzing moeten krijgen. Voor al die sukkels en troela’s, die meedoen aan ‘Mijn man is een klusser’ of ‘Dubbeltje op zijn kant’.

Op het moment suprême besloot Griezel Gordon dat hij niet ging trouwen. Dat wist ik al 8 weken geleden, maar zijn 70 ingevlogen kennissen schijnbaar niet. Zouden die allemaal een gratis safari-reisje hebben gekregen, in ruil voor zwijgplicht? De gladde Italiaan en de kneuzige knul met dochter werden bedankt voor het meedoen in de ‘Alleen op de Wereld-show’. Ik lag in een deuk, want merkte als snel op Social Media dat het nieuws insloeg als een bom. In Kenia werden 60 mensen vermoord door Boko Haram en in NL ging het over het trucje van een vervelende nicht.

De volgende avond zat Gordon ongegeneerd bij Humberto iedereen af te fakkelen die zijn integriteit in twijfel trok. Het was een oprecht eerlijk en sociaal vernieuwend programma geweest, volgens hem. Een doorbraak voor de gay-community en een lans voor het homohuwelijk.

Ik weet het zeker. Gordon heeft geen vrienden die hem eerlijk de waarheid zeggen. Hij is eigenlijk best zielig. Willen jullie mij bijtijds corrigeren als ik ook maar 4% van zijn gedrag vertoon? Graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.